Udruženje za istraživanja i političke studije/Centar za političke studije, u saradnji sa Slovak and Balkan Public Policy Fund-om Vas poziva na prezentaciju istraživanja: Jačanje kapaciteta ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kako poboljšati primjenu i izvršenje odluka?

Policy

Udruženje za istraživanja i političke studije/Centar za političke studije, u saradnji sa Slovak and Balkan Public Policy Fund-om Vas poziva na prezentaciju istraživanja:

 

JAČANJE KAPACITETA USTAVNOG SUDA BOSNE I HERCEGOVINE. KAKO POBOLJŠATI PRIMJENU I IZVRŠENJE ODLUKA?

Četvrtak – 10. april 2014, 17:00h

Hotel Bosnia

Kulovića 9, Sarajevo

 

Autori_ice:

Damir Banović

Sanela Muharemović

Dženana Kapo

 

Udruženje za istraživanja i političke studije – Centar za političke studije predstavlja istraživački rad – policy paper o efikasnosti izvršenja i primjene odluka Ustavnog Suda BiH, koji ima ulogu zaštitnika ustavnog poretka i ustavom zagarantovanih prava i osnovnih sloboda. Odluke Ustavnog suda BiH su obavezujuće za sve građane_ke, no nažalost sve je veći broj neizvršenih ili sa zakašnjenjem izvršenih odluka. Ovo istraživanje identificira i analizira razloge neizvršenja i nudi preporuke za poboljšanje implementacije odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

 

Prezentacija će biti održana na B/H/S jezicima.