Objavljen zbornik od devetnaest članaka o suvremenim problemima pravne i političke filozofije

0.02.01.1cb29f06c3114bbe864edbf7e833e55af84dea7179de7145def819bd3d5b869b_fullZbornik “Savremeni problemi pravne i političke filozofije” nastao je kao rezultat tog projekta i sadrži devetnaest članaka priređenih od osamnaest autorica i autora, koji istražuju i predaju na pravnim fakultetima i fakultetima političkih znanosti Univerziteta u Washingtonu, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Univerziteta ”Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci”, navodi Banović.
Dodaje da je raznorodnost tema kojima su se autori bavili uvjetima jednostavnu podjelu zbornika na dio o pravnoj i dio o političkoj filozofiji, u okviru kojeg su se našle i teme iz socijalne filozofije, ukazujući na odsustvo sustavnog bavljenja specifičnijim oblastima od većeg broja autora, istovremeno svjedočeći o opsegu zanimanja autora koji su u projektu sudjelovali.
Zbornik su recenzirali Ilija Vujačić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Ivan Pađen, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Vujačić u recenziji navodi da je riječ o rukopisu koji znatno obogaćuje regionalnu društvenu i političku teoriju i predstavlja teorijski i društveno aktualan tekst.
”Istančanost analize, suptilnost zaključaka, jednostavnost izlaganja, kao i umijeće da se o vrlo složenim teorijskim problemima piše na jednostavan i razumljiv način, a da se ne gubi na stručnosti i analitičnosti, čine ovaj rukopis “čitljivim”, zanimljivim i korisnim štivom i za širi krug čitatelja”, smatra Vujačić.
U zborniku ‘Savremeni problemi pravne i političke filozofije’ radove su između ostalih objavili Miloš Zdravković, Luka Burazin, Ana Dimiškovska, Bojan Spaić, Miodrag Jovanović, Damir Banović, Amila Ždralović, Nerzuk Ćurak, Adriana Zaharijević, Zlatiborka Popov-Momčinović, Valida Repovac-Nikšić, Zorica Kuburić.